13 juni 2018 interview

Het interview:

Wij interviewen Robert Boerman.                                                                                                Deze meneer heeft een soortgelijk onderzoek gedaan om geluidstrillingen zichtbaar te maken. Hij heeft dit uitgeschreven in een boek.

We hebben hem een mail met wat vragen gestuurd.                                                                  Wij hebben de volgende vragen gestuurd:

 1. Hoe bent u op het idee gekomen om geluid zichtbaar te maken?
  1. Ik wilde graag de onzichtbare wereld van geluid zichtbaar maken in waterklankbeelden.
 2. Hoe heeft u dit onderzoek uitgevoerd?
  1. De onderstaande foto is het resultaat van een wateroppervlak dat door middel van geluid in trilling is gebracht. Door een van te voren ingestelde frequentie (trilling) gaat het wateroppervlak meetrillen met als resultaat een interferentiepatroon van golfjes.
 3. Wat staat er over het algemeen in uw boek?
  1. De foto’s in dit boek zijn het resultaat van het in trilling brengen van een wateroppervlak door middel van geluid. Hieruit valt te leren dat elke trilling een eigen vorm heeft.
 4. Waarom interesseerde dit onderwerp u zo erg?
  1. Op basis van mijn vele onderzoeksprojecten heb ik 7 boeken geschreven, bijna 100 artikelen en samen met twee andere onderzoekers een wetenschappelijke publicatie op mijn naam staan. Ik heb dus al veel ervaring met allerlei onderzoeken. Dit onderwerp sprak me aan omdat ik ten eerste dit nog niet had onderzocht en ik had er ook nog niet veel andere onderzoeken over gezien.

Geef een reactie